10 трика, с които ще гладите дрехи като професионалисти

Кой може да каже, че глади дрехите си правилно? И в частност ризите - нужно е специално умение, за да ги изгладите безупречно, нали? Ето защо, нашите дизайнери в Brabantia измислиха иновативната маса за гладене Brabantia Titan Oval 

Умната асиметрична рамка позволява да гладите в седнало положение и осигурява регулируема работна височина. Работният плот е изключително голям ( 135X45 ) , за да може да положите и по-голям размер дрехи. Също така, дъската за гладене има оформени две различни страни - една специално за раменете и друга за панталони.

Допълнително към функционалностите, масата е снабдена с топлоустойчива "зона за паркиране" на ютията, част за сгъване на спално бельо и предпазна брава за допълнителна стабилност, която предпазва масата от срутване.

Така, след като сте въоръжени с подходящо оборудване, сте готови да прочетете бързия и удобен наръчник на Brabantia за гладене, който ще ви помогне да подобрите уменията си.

  1. Гладете в добре осветена стая. Ако не може да видите малките гънки, никога няма да може да се справите с тях.
  2. Много по-лесно е, ако ризата, която гладите е влажна. За целта мож да си подготвите спрей с вода.
  3. Уверете се, че ютията е с подходяща топлина - нито студена, нито твърде гореща, за да не изгорите плата.
  4. Не прибързвайте с гладачния процес. Много трудно ще изгладите гънките, които сами сте създали по време на гладене.
  5. Започнете с яката. Натиснете първо долната страна.
  6. След това преминете към раменете. Натиснете от рамото до към центъра на гърба.
  7. Следват маншетите - навътре, след това навън.
  8. И тогава ръкавите, гладейки от китката към рамото.
  9. Идва ред и на самата риза - изгладете първо отпред и след това отзад.
  10. Накрая хванете яката и я закачете. Наслаждавайте се на перфектно изгладената от вас риза.

Ще се радваме, ако споделите с нас съвети, които сме пропуснали в нашата статия. Може да го направите пишете в нашата Facebook страница. 

Още Новини
3 ценни съвета за сушене на пране в стая

Несъмнено всички се сблъскаме с факта, че през зимата и есента носим много повече дрехи. И въпреки това студените, влажни условия навън затрудняват сушенето и използването на пералнята, когато имате най-голяма нужда от нея.

По този повод решихме да ви дадем 3 ценни съвета, които не само ще ви спестят време и пари, но оставят прането ви със свежа и приятна миризма.

Сушилници от серията „Wallfix“

Сушилниците от серията „Wallfix“ се побират дори и на най-малката площ. Изработени са от устойчиви на корозия материал. Лесни за инсталиране.

Отдели време за себе си с дъските за гладене Brabantia

Отдели малко свободно време за себе, вършейки не толкова любимите домашни задължения. Мисията на Brabantia е чрез иновативния и функционален дизайн на дъските си за гладене, да покаже по-приятната страна  на гладенето.

Сгъваеми Простори за дрехи тип чадър Brabantia - Защо да изберем

Ротационните сушилници на Brabantia предоставят необходимото ви пространство за да изсушите прането на цялото семейство с минимални усилия. Завъртането в посока на вятъра осигурява равномерно сушене. Любимите ни ротационни сушилни са с голям набор от функции и са точния избор за тези, които не са фенове на сушенето в сушилня.