Отговорност

За нас | Мисия | Отговорност | История
 

Ние в Brabantia обичаме живота и планетата и ни е грижа, не само за това клиентите ни да са доволни от продуктите ни, но и за това как нещата, които правим и продуктите, които произвеждаме, се отразяват на околната среда. Нашите продукти са не само интелигентно решение за всеки дом - те са интелигентно отношенние към планетата Земя.

Нашите производства са насочени към употребата на рециклирани суровини. Технологиите, които използваме имат за цел производставата ни да не прахосват и да не замърсяват безценни ресурси като водата, почвите и въздуха. Стремим се цялата ни продукция да подлежи от своя страна на следващи рециклирания. Участваме и в няколко проекта, в чиито каузи вярваме убедено. Тук е мястото да ви разкажем съвсем накратко за тях.

Сертификация Cradle to Cradle

Институтът Cradle to Cradle оценява продукти и производства по няколко ключови критерия: качеството на продуктите (продуктите трябва да бъдат трайни, за да могат да се ползват дълго без да се изхвърлят и да се купуват нови); употребата на рециклирани суровини за производството им и възможността самите продукти да бъдат рециклирани в края на жизнения им цикъл; ефективното използване на възобновяеми енергийни източници при производството им и като цяло т.нар. въглероден отпечатък на производството; интелигентната и пестелива употреба на чиста и питейна вода в производството и не на последно място придържането към т.нар. социална справедливост в бизнес модела на компанията-производител.

В момента около 90% от продуктите Brabantia имат C2C-сертификат. Целта ни е 100% от тях да получат бронзов Cradle to Cradle сертификат. Повече за Cradle to Cradle можете да прочетете тук:

WeForest

Проектът WeForest засажда дървета на места по света, където обезлесяването е достигнало критични размери с цел да забави глобалното затопляне.

Като подкрепя и дарява на WeForest, Brabantia помага за възстановяването на Великата зелена стена в Африка. Правим Буркина Фасо и части от пустинята в Етиопия зелени отново!

При всяка покупка на въртящ се простор за градина например, вие също допринасяте за каузата. Повече за WeForest можете да прочететe тук.

 

The Ocean Cleanup

Милиони тонове пластмаса попадат в океаните и теченията ги струпват в така наречените петна, разпростиращи се на милиони квадратни километра площ. Най-известното пластмасово петно е в Тихия океан. Проектът The Ocean Cleanup е започнал изграждането на съоръжение, което да премахва пластмасата от Тихоокеанското пластмасово петно. Завършването на съоръжнието може да намали размера на петното с 50% за 5 години!

Повече за The Ocean Cleanup можете да прочетете тук:

За всеки продаден кош NewIcon или кош Bo Pedal Brabantia дарява на проекта The Ocean Cleanup. Вашите покупки на тези продукти представляват принос към усилието Световният океан да бъде изчистен от тоновете пластмаса, които унищожават много от морските обитатели и които попадат на нашата трапеза под формата на погълната от рибите микропластмаса.

 

The Hunger Project

От 2017 година Brabantia партнира с The Hunger Project. Това е международна организация с идеална цел, която работи за това дo 2030 година гладът да бъде изкоренен.

Правят го обаче по правилния начин, като помагат на жителите на слабо развитите селски райони в Африка, Южна Азия и Латинска Америка да получат знания и умения така, че сами да могат да намират решения за своята прехрана.


За всеки продаден в периода от 2017 до 2019 година буркан с мерителен капак Brabantia прави дарение на The Hunger Project, равно на разхода им за обучението на един човек от рисковите региони на света.

Повече за The Hunger Project можете да прочетете тук: